Med kritikk mot denne statistikken kan man trenge sikkerhetsvakter - dette er reelt
Skepsisen er bokstavelig talt livsfarlig. Det vet vi fordi USA ligger litt foran oss.
Først
Professor Pål Guldbransen skrev i Aftenposten i går at han tviler statistikken som viser at 1 av 5 kvinner er voldtatt stemmer fordi det var relativt få som lot seg intervjue, og at man ikke har et representativt utvalg.
Det er helt vanlig for et professor å tenke at tallene skal stemme, å ikke... ikke stemme. Det blir jo feil. Det er mye bedre hvis det stemmer tenker nok mange professorer.
Slik er det ikke når man er woke.
I hodet til en radikalisert blir informasjon kvernet i et "svart- hvitt-maskineri" som hvisker at hvis man betviler et tall som er ment å endre ting i retning "utopiet", er man motstander og en fiende. Det er likegyldig om det er sant.
I dette tilfellet blir man regnet som en "tilhenger av voldtekt".
Det bor nok en woke i oss alle, men i større og mindre grad.
Mener man at klimaskiftet ikke gikk så fort som Al Gore eller Greta Thunberg sa, er man "klimafornekter", regner man på pandemitallene og får "feil svar", er man ekstremist osv.
Det er mulig å jorde seg litt hvis man er sammen med andre trygge.
Tilbake til USA
I USA startet woke-epidemien for alvor i studentmiljøer i 2013, med rosa eller lilla hår, oversensitivitet, og pubertale raseriutbrudd som bredte seg fra woke til woke i store klynger med studenter.
Dr Christina Hoff Sommers er filosof, demokrat, feminist og har gitt ut forskning i de store tidsskriftene.
Hun reiste rundt på universitetene slik hun pleide, men begynte på et tidspunkt å kalle seg "faktuell feminist" fordi det var så mange tall som ikke stemte.
Blandt annet påpekte hun at det antageligvis var feil at hver fjerde student i USA ble voldtatt i studietiden.
I et intervju med Bill Maher forteller hun at disse skjøre studentene hadde fått rigget til et "safespace" ved siden av forelesningssalen med terapihunder de kunne klappe i tilfelle de ble støtt av det hun sa.
Raseriutbruddene ble så farlige og mobbene så store at når hun kom til nye universitet måtte hun ha følge av to sikkerhetsvakter inne på campusene.
Postmodernismen
Professor Kristian Gundersen skrev i Minerva på tirsdag at
Forskningens rolle er ikke å tjene samfunnet, men sannheten.
Greta Thunberg ble nylig utnevnt til æresdoktor ... og det er noe her som gjør at jeg forstår professorene reagerer på hva woke-industrien gjør med sant og usant.
Gundersen skriver om at ikke all forskning innen de harde sisiplinene er sikkert, og enda mindre i de myke:
Går vi riktig langt ned i hierarkiet, støter vi på virksomhet, som åpenbart er noe helt «annet». For eksempel synes mye kjønnsforskning å være drevet av litteraturvitere. Litteraturvitenskap er sikkert utmerket til å analysere tekst, men faget er ikke bestykket med metoder som kan danne grunnlaget for politikkutforming.
Postmoderne tenkning var skyteskiven for NRK-serien «Hjernevask»" (ligger ikke lenger på NRK- men på YouTube).
Vi snakker om at "den benekter at det finnes noen objektiv sannhet, og hevder at språket skaper virkelighet, snarere enn å beskrive den.
Ut med sannhet og inn med vold
Professor Gundersen har selv blitt utsatt for at woke-aktivister kontaktet universitetsledelsen fordi han hadde nevnt at Jordan Peterson hadde noen poeng... tenk på det.
16 mars skrev Erik Stephansen, politisk redaktør i Nettavisen, tilsvar til VG-spaltisten "Selma", som sier hun er woke, og forklarte henne hva woke egentlig er, og hvor farlig dette kan utvikle seg.
Han fortalte om woke-mobben under Kina-revolusjonen:
I enkelte tilfeller – ganske mange, faktisk – slepte de til og med gjenstridige professorer og rektorer ut på skoleplassen og slo dem i hjel.
I det siste har vi sett "sensitivitetslesere" og annen historieforfalskning, fjerning av kulturskatter, og andre strømninger vi kjenner fra historisk farlige tider.
Den mektige woke-industrien må ikke få mer fotfeste nå. Folk flest kjenner intuitivt det er galt og at det er noe de baler med i NRK, i de store mediekonsernene og i enkelte lærer og forelesermiljøer, men man må tørre å si fra før professorer blir halt ut fra kontorene og drept.
Bra at artikkelforfatteren i Aftenposten i går turte å være hygienisk med statistikk, og bra at Aftenposten fortsatt får lov av Schibsted å trykke den.